Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest po prostu pyszne :)
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 126
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7138
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6891
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 126
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7138
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6891
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę, drobno posiekany tłuszcz, 5 żółtek, aromat i proszek do pieczenia zagniatamy. Wkładamy ciasto do lodówki. Przygotowujemy masę dyniową: 2 całe jajka ubijamy z 3 łyżkami cukru. Następnie dodajemy puree z dyni, krem krówkowy, przyprawy i 1 łyżkę mąki żytniej. Wszystko mieszamy na gładką masę.
Wyciągamy ciasto z lodówki i wykładamy na dużą blachę do tarty lub zwykłą prostokątną blachę. Wylewamy masę dyniową na ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 10-12 minut. Wierzch musi się lekko ściąć. W tym czasie z 5 pozostawionych białek i szklanki cukru ubijamy pianę. Wykładamy na lekko zapieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy do momentu powstania chrupiącej skorupki.