Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe ciasto mojej Babci z Bieszczad na święta..
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 875
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113357
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 874
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 875
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113357
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 874
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować, cały czas mieszając. Następnie odstawić z ognia, dodać żelatynę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody i dobrze wymieszać. Wykonanie: Mak sparzyć dwa razy i zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodając po łyżce maku. Następnie wlać stopioną ostudzoną margarynę i jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Wymieszać, dodać grysik, proszek do pieczenia, oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać, przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu placka polać przygotowaną polewą.