Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14778
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 817
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14778
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 817
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Składniki
Mleko w puszce skondensowane gotować około 3 godzin.
Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szkl. zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do 1/2 szl. mleka dodać żółtko, makę ziemniaczaną i mąkę pszenną -roztrzepać.Wlać na gotujące się mleko sporządzoną zawiesinę.Ugotowany budyń ostudzić
Smetanę kremówkę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.Dodawać ją stopniowo do roztartego budyniu. Na końcu dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szkl. ciepłego mleka
Tak przygotowanym kremem przełożyć przekrojony biszkopt.Wierzch polać karmelem schłodzić.