Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na wykorzystanie bananów, które zalegają wam w lodówce. Prosty przepis, z którym poradzą sobie nawet amatorzy pieczenia. Składniki do przygotowania tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16874
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24047
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16874
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24047
Składniki
Wbij jajka do miski, dodaj cukier i miękkie masło. Wszystko razem zmiksuj (ubijaj do momentu uzyskania gładkiej masy).
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia. Następnie dodawaj stopniowo suche składniki do miski z ubitymi jajkami, masłem i cukrem. Wszystko razem wymieszaj przy użyciu miksera.
Banany pokrój na plasterki i wrzuć do miski, rozdrobnij je za pomocą widelca. Następnie przełóż banany do ciasta. Wszystko razem wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do firmy wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut.