Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na wykorzystanie bananów, które zalegają wam w lodówce. Prosty przepis, z którym poradzą sobie nawet amatorzy pieczenia. Składniki do przygotowania tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 255
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 2579
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 14436
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 255
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 2579
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 14436
Składniki
Wbij jajka do miski, dodaj cukier i miękkie masło. Wszystko razem zmiksuj (ubijaj do momentu uzyskania gładkiej masy).
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia. Następnie dodawaj stopniowo suche składniki do miski z ubitymi jajkami, masłem i cukrem. Wszystko razem wymieszaj przy użyciu miksera.
Banany pokrój na plasterki i wrzuć do miski, rozdrobnij je za pomocą widelca. Następnie przełóż banany do ciasta. Wszystko razem wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do firmy wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut.