Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na wykorzystanie bananów, które zalegają wam w lodówce. Prosty przepis, z którym poradzą sobie nawet amatorzy pieczenia. Składniki do przygotowania tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45719
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45719
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Składniki
Wbij jajka do miski, dodaj cukier i miękkie masło. Wszystko razem zmiksuj (ubijaj do momentu uzyskania gładkiej masy).
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia. Następnie dodawaj stopniowo suche składniki do miski z ubitymi jajkami, masłem i cukrem. Wszystko razem wymieszaj przy użyciu miksera.
Banany pokrój na plasterki i wrzuć do miski, rozdrobnij je za pomocą widelca. Następnie przełóż banany do ciasta. Wszystko razem wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do firmy wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut.