Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie ma co sie rozpisywac , jest pycha
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1007
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1007
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Najpierw obrac jabłka i zetrzec na tarce . Następnie do garnka , połaczyc z 0,5 szkl cukru i poddusic ok pół godz , wystudzic .
Ciasto: Mąkę połaczyc z margaryną , dodac cukier waniliowy , cukier puder , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , wyrabiac . ózniej dajemy 2 łyzki śmietany i 4 zółtka.Gdy skł ciasta nie są jeszcze połaczone oddzielamy 1/3 ciasta i dodajemy do niej kakao - zarabiamy az będzie gotowe . Jasne ciasto dzielimy na połowe i jedną częsc do zamrażalnika
rozwałkowac jasne ciasto , dac na spód blaszki , nastepnie dajemy podsmażone jabłka , ciemne ciasto z kakao , na to ubite białka z 1 szkl cukru i kisielu , na końcu ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika . Gotowe do piekarnika na 180 stopni na 1 godz
życzę smacznego...