Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto sezonowe z jabłkami lubię je i to bardzo, polecam i Wam! Sama słodycz i dobry smak !!!!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6073
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1851
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6073
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1851
 
         
         
                Składniki
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bułkę tartą i mielone orzechy. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Ciasto z jabłkami: Drożdże mieszamy z cukrem pudrem. Z margaryny, mąki, żółtek, soli, śmietany i drożdży robimy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Jedną dajemy na blachę i wykładamy starte na dużej tarce jabłka posypujemy je cynamonem i bułką tartą. Przykrywamy drugim ciastem. Pieczemy w 180 stopniach do 45 minut w formie 25/36.
Masa: Z mleka cukru budyniu gotujemy krem. Margarynę łączymy z zimnym budyniem. Przełożenie: Biszkopt- masa- ciasto z jabłkami- masa- biszkopt