Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto sezonowe z jabłkami lubię je i to bardzo, polecam i Wam! Sama słodycz i dobry smak !!!!
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 5
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 5
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Składniki
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bułkę tartą i mielone orzechy. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Ciasto z jabłkami: Drożdże mieszamy z cukrem pudrem. Z margaryny, mąki, żółtek, soli, śmietany i drożdży robimy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Jedną dajemy na blachę i wykładamy starte na dużej tarce jabłka posypujemy je cynamonem i bułką tartą. Przykrywamy drugim ciastem. Pieczemy w 180 stopniach do 45 minut w formie 25/36.
Masa: Z mleka cukru budyniu gotujemy krem. Margarynę łączymy z zimnym budyniem. Przełożenie: Biszkopt- masa- ciasto z jabłkami- masa- biszkopt