Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowolne owoce za każdym razem zmieniają to ciasto. Super proste.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Odzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Dodajemy żółtka i mieszamy na jednolitą masę. Mieszamy mąkę z proszkiem i cynamonem, wsypujemy z masą. Roztapiamy tłuszcza, studzimy i dodajemy do ciasta.
Wylewamy na blachę i dodajemy dowolne owoce (ja wrzucam kiwi i winogrona). Pieczemy w temp. 180 stopni.