Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny placek z rabarbarem i skórką pomarańczową posypany kruszonką idealny na piknik, grilla czy popołudniowej kawki .Przepis na dużą blachę .
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 281
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 553
Pyszny ,szybki obiad.Makaron doskonale smakuje w polaczeniu z tunczykiem ,zap...
Odsłon: 10396
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 281
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 553
Pyszny ,szybki obiad.Makaron doskonale smakuje w polaczeniu z tunczykiem ,zap...
Odsłon: 10396
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta .
Rabarbar umyć , osuszyć i pokroić w paski , posypać cukrem i cynamonem , odstawić .
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę ,cały czas ucierając dolej cienkim strumieniem olej , a następnie maślankę . Mąkę przesiej z proszkiem i sodą , dodaj do ciasta . Na koniec dodaj ubitą pianę z białek oraz skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszaj
Blachę o wymiarach 26x 36 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto Na wierzchu ułóż rabarbar i posyp kruszonką . Piec około 45-50 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.