Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98908
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98908
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Składniki
Margarynę, mąkę, żółtka, pół szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części do jednej dać kakao przesiane (niekoniecznie) i schłodzić w zamrażarce 2 części.
Białym wyłożyć blachę na to dać owoce. Jeśli robię z jabłek daję jeszcze cynamon, albo mieszam z jabłkami albo posypuje na brytfance jak kto woli. Jeśli robię ze śliwek kładę skórką do dołu.. Pod owocami można podsypać odrobiną bułki tartej aby ciasto nie było za bardzo wilgotne.
Owoce przytrzeć ciemnym ciastem lub 2 częścią białego.
Białka ubić na sztywno dodać kisiel i szkl. cukru wymiksować i wylać na ciemne ciasto przytrzeć jasnym.
Piec w piekarniku 40 minut na ok 180 stopniach w termoobiegu. Sprawdzam zapałka..
SMACZNEGO!