Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pleśniak tym razem z rabarbarem super połączenie smaków polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Mąkę daję do miski do niej żóltka ,cukier ,proszek do pieczenia miękką margarynę i zagniatam ciasto które dzielę na 3 części do 1 daję kakao.
Rabarbar obieram kroję drobno i zasypuję cukrem i wykładam na ciasto w formie do pieczenia ,
Ubijam białka z odrobiną soli i po woli dojdę partiami cukier i ubijam sztywną pianę a na końcu kisiel .
Piane wkładam na rabarbar i skubie na wierch 3 kawałek ciasta ,
Ciasto piekle w 200 stopniach 35 minut na środku piekarnika gotowe posapuje cukrem pudrem blaszka 28 cm .dokładne w wykonanie w filmie zapraszam i smacznego .