Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pleśniak tym razem z rabarbarem super połączenie smaków polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę daję do miski do niej żóltka ,cukier ,proszek do pieczenia miękką margarynę i zagniatam ciasto które dzielę na 3 części do 1 daję kakao.
Rabarbar obieram kroję drobno i zasypuję cukrem i wykładam na ciasto w formie do pieczenia ,
Ubijam białka z odrobiną soli i po woli dojdę partiami cukier i ubijam sztywną pianę a na końcu kisiel .
Piane wkładam na rabarbar i skubie na wierch 3 kawałek ciasta ,
Ciasto piekle w 200 stopniach 35 minut na środku piekarnika gotowe posapuje cukrem pudrem blaszka 28 cm .dokładne w wykonanie w filmie zapraszam i smacznego .