Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i stało się od męża na 22 rocznicę naszego ślubu otrzymałam piękny robot PLENATARNY i nie byłabym sobą abym go nie wypróbowała tak więc kolejny mój wymysł na ciasto tym razem z dodatkiem swojskich gruszek prosto z drzewa
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 272
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2543
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1608
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14225
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 272
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2543
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1608
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14225
Składniki
wbić jajka i zmiksować na jednolitą masę jajeczną, następnie dodać resztę składników i miksować do uzyskania jednolitej masy ma być gęsta nie rozczyniać jej, pozostawić wyrobioną na 10 minut
Przygotować blaszkę 32/25 centymetrów, przełożyć połowę ciasta rozkładając je po całej blaszce, następnie ułożyć przygotowane gruszki z wyciętymi gniazdami nasiennymi w stronę ciasta, położyć resztę ciasta rozkładając je na gruszkach. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec i piec 1 godzinę do tak zwanego suchego patyczka
Po upieczeniu wyjąć ciasto pozostawiając go do ostygnięcia po czym można udekorować według swego uznania ja posypałam cukrem pudrem. Szczegóły oraz fotki znajdziecie na blogu