Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak i zapach.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3098
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 83
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 140
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3098
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 83
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 140
Składniki
5 pomarańczy w całości z łupką ugotować (czas gotowania ok. 20 min.) wystudzić i zemleć przez maszynkę razem z orzechami, wymieszać i podzielić na trzy części. Ubić pianę z sześciu białek dodać cukier 3/4 szkl. i żółtka ubijać . do piany dodać 5 łyżek bułki tartej, łyżkę kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 zmielonej masy pomarańczowej z orzechami , delikatnie wymieszać i upiec. Tą czynnoś powtarzamy trzy razy , aby powstały trzy placki.
Masa : 2 budynie , szklankę mleka 3/4 szkl. cukru , trzy żółtka wymieszać razem . dwie szklanki mleka zagotować wlać rozpuszczone budynie i zagotować, wystudzić. Masło i margarynę utrzeć dodając budyń .
Przekładamy ciasta masą i ozdabiamy.