Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak i zapach.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 98
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4088
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 569
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 98
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4088
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 569
Składniki
5 pomarańczy w całości z łupką ugotować (czas gotowania ok. 20 min.) wystudzić i zemleć przez maszynkę razem z orzechami, wymieszać i podzielić na trzy części. Ubić pianę z sześciu białek dodać cukier 3/4 szkl. i żółtka ubijać . do piany dodać 5 łyżek bułki tartej, łyżkę kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 zmielonej masy pomarańczowej z orzechami , delikatnie wymieszać i upiec. Tą czynnoś powtarzamy trzy razy , aby powstały trzy placki.
Masa : 2 budynie , szklankę mleka 3/4 szkl. cukru , trzy żółtka wymieszać razem . dwie szklanki mleka zagotować wlać rozpuszczone budynie i zagotować, wystudzić. Masło i margarynę utrzeć dodając budyń .
Przekładamy ciasta masą i ozdabiamy.