Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krem,do babeczek,tortów .Zapraszam na filmik w krórym jest dokladnie krok po kroku opisane .
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423222
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423222
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Składniki
Pomarancze sparzyc,umyc i osuszyc. Z 2 pomaranczy zetrzec skórke. z 3 pomaranczy wyciskamy sok ok.150ml Do miski dajemy sok z pomaranczy,otarta z nich skórke i cukier. Wszystko dobrze wymieszac dodac sok z cytryny. Do wysokiego naczynia wlewamy jajka i zóltka. Miksujemy dodajac sok pomaranczowy z cukrem. Nastepnie mase przelewamy do garnka i na malym ogniu caly czas mieszajac doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do konsystencji budyniu. Nastepnie przelewamy goracy Curd do wyparzonego,czystego i suchego naczynia lub sloika i zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie zakrecamy lub przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Curd pomaranczowy mozemy przechowywac ok.3 tygodnie. SMACZNEGO!!!