Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krem,do babeczek,tortów .Zapraszam na filmik w krórym jest dokladnie krok po kroku opisane .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1171
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11606
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 617
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1171
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11606
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 617
Składniki
Pomarancze sparzyc,umyc i osuszyc. Z 2 pomaranczy zetrzec skórke. z 3 pomaranczy wyciskamy sok ok.150ml Do miski dajemy sok z pomaranczy,otarta z nich skórke i cukier. Wszystko dobrze wymieszac dodac sok z cytryny. Do wysokiego naczynia wlewamy jajka i zóltka. Miksujemy dodajac sok pomaranczowy z cukrem. Nastepnie mase przelewamy do garnka i na malym ogniu caly czas mieszajac doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do konsystencji budyniu. Nastepnie przelewamy goracy Curd do wyparzonego,czystego i suchego naczynia lub sloika i zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie zakrecamy lub przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Curd pomaranczowy mozemy przechowywac ok.3 tygodnie. SMACZNEGO!!!