Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krem,do babeczek,tortów .Zapraszam na filmik w krórym jest dokladnie krok po kroku opisane .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Pomarancze sparzyc,umyc i osuszyc. Z 2 pomaranczy zetrzec skórke. z 3 pomaranczy wyciskamy sok ok.150ml Do miski dajemy sok z pomaranczy,otarta z nich skórke i cukier. Wszystko dobrze wymieszac dodac sok z cytryny. Do wysokiego naczynia wlewamy jajka i zóltka. Miksujemy dodajac sok pomaranczowy z cukrem. Nastepnie mase przelewamy do garnka i na malym ogniu caly czas mieszajac doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do konsystencji budyniu. Nastepnie przelewamy goracy Curd do wyparzonego,czystego i suchego naczynia lub sloika i zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie zakrecamy lub przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Curd pomaranczowy mozemy przechowywac ok.3 tygodnie. SMACZNEGO!!!