Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na bardzo ładne i smaczne ciasteczka w kolorze czerwonym.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 358
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26415
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 358
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26415
Składniki
Do mąki dodaję cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę, sól, kakao i barwnik (jeżeli mamy barwnik w płynie, to dodajemy go bezpośrednio do ciasta), i mieszam.
Do miski przekładam masło o temperaturze pokojowej, dodaję cukier puder i miksuję na puszystą masę. Następnie dodaję po jednym jajku i miksuję do połączenia składników. Następnie dodaję mąkę, sok z cytryny i miksuję do połączenia się składników – ciasto jest gotowe.
Z gotowego ciasta, formuję w dłoniach nie za duże kulki (troszkę mniejsze od orzechów włoskich). Obtaczam bardzo dokładnie w cukrze pudrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach.
Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 15 minut. Długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Grzanie mam ustawione na góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone ciasteczka zdejmuję z blachy i odstawiam do wystudzenia. Popękane ciasteczka są gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa