Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i eleganckie kruche ciasteczka z białą czekoladą i aromatem cytryny
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Składniki
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę Dodaj olejek cytrynowy Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj stopniowo do reszty składników miksując do uzyskania jednolitej konsystencji Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę Po schłodzeniu odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i formuj w dłoniach kulki Obtocz ciasteczka w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piecz 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 180°C