Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i eleganckie kruche ciasteczka z białą czekoladą i aromatem cytryny
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę Dodaj olejek cytrynowy Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj stopniowo do reszty składników miksując do uzyskania jednolitej konsystencji Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę Po schłodzeniu odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i formuj w dłoniach kulki Obtocz ciasteczka w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piecz 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 180°C