Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem sułtański według przepisu z lat 60 - tych ubiegłego wieku. Dzisiejsze przepisy to tylko modyfikacje i podróbki. Ten jednak miał i ma nadal niezapomniany smak i aromat.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1. Rodzynki zalewamy rumem i moczymy około 15 minut. 2. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. 3. Ubitą masę dzielimy na dwie w miarę równe części. 4. Jedną część łączymy z kakaem i wkładamy ją na spód pucharków. 5. Białą masę przy pomocy rękawa cukierniczego układamy na niej. 6. Wszystko posypujemy pokruszonymi bezami i dekorujemy rodzynkami. 7. Skrapiamy pozostałym rumem i wkładamy dla dekoracji po dwie rurki. 8. Przed podaniem schładzamy w lodówce. ŻYCZĘ MIŁYCH PRZEŻYĆ SMAKOWYCH !