Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem sułtański według przepisu z lat 60 - tych ubiegłego wieku. Dzisiejsze przepisy to tylko modyfikacje i podróbki. Ten jednak miał i ma nadal niezapomniany smak i aromat.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 119
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 119
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Składniki
1. Rodzynki zalewamy rumem i moczymy około 15 minut. 2. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. 3. Ubitą masę dzielimy na dwie w miarę równe części. 4. Jedną część łączymy z kakaem i wkładamy ją na spód pucharków. 5. Białą masę przy pomocy rękawa cukierniczego układamy na niej. 6. Wszystko posypujemy pokruszonymi bezami i dekorujemy rodzynkami. 7. Skrapiamy pozostałym rumem i wkładamy dla dekoracji po dwie rurki. 8. Przed podaniem schładzamy w lodówce. ŻYCZĘ MIŁYCH PRZEŻYĆ SMAKOWYCH !