Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna babka.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 107
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31264
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 107
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31264
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto podziel na pół do jednej części ciasta dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, wylej ciemne ciasto a następnie jasne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.