Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna babka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto podziel na pół do jednej części ciasta dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, wylej ciemne ciasto a następnie jasne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.