Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kruche i delikatne, a w smaku przypominają trochę ciasto francuskie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne cząstki takie ćwiarteczki :) Nastawiamy piekarnik na 180’C z termoobiegiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Twaróg, masło i mąkę łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto.Jeśli jest zbyt mokre, podsypujemy mąką. Wałkujemy ciasto na grubość około 2 mm i wykrawamy za pomocą szklanki kółka. Na połowę kładziemy cząstkę jabłka, którą przykrywamy drugą połówką. Postepujemy tak z pozostałym ciastem. Ciasteczka układamy na blaszce w lekkich odstępach od siebie(uwaga - rosną ). Pieczemy około 15 minut.Pilnujemy żeby za bardzo się nie przypiekły :). Gdy ciastka ostygną, oprószamy je cukrem pudrem :). SMACZNEGO!!!