Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy naleśników polecam przepis na ciasto naleśnikowe, przepis bardzo prosty , a naleśniki wychodzą puszyste i smaczne. Ja zawsze muszę więcej podsmażyć bo mój mąż lubi takie mocno przypieczone. Polecam
trzepaczka lub mikser, miska, patelnia do naleśników,
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9558
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6640
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9558
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6640
Składniki
Jajka wbij do miski dodaj cukier i cukier waniliowy i trzepaczką roztrzep dodając szczyptę soli. Do masy jajecznej przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wlej mleko i mieszając dodaj wodę gazowaną, całość dokładnie ubij trzepaczką lub zmiksuj na gładkie jednolite ciasto. Ciasto odłóż na 40 minut w celu odpoczęcia i zagęszczenia. Następnie na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej olejem patelni smaż z obydwu stron na złoty , rumiany kolor nie za grube naleśniki.
Smażenie naleśników.
Naleśniki po upieczeniu.