Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche ze śliwkami zapraszam po przepis
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85261
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2557
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9995
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4010
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85261
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2557
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9995
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4010
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Ciasto ;Mąkę cukier ,cukier waniliowy i proszek do pieczenia daje do miski następnie dodaje jajka i schłodzoną margarynę zagniatam kruche ciasto. Gotowe ciasto wstawiam na czas dalszych przygotowań do lodówki .
Kruszonka ;margarynę z cukrem i mąka zagniatam ma powstać coś jak mokry piasek .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki .Blaszkę 28 cm wykladam papierem do pieczenia i wylepiam ciastem na które układam gęsto śliwki skórką do dołu .Po wierzchu posypuje kruszonką.
Ciasto piekłam 60 minut w 180 stopniach na ośrodkowej półce bez termo obiegu. Jeszcze gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .