Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Posiekaj margarynę w kostkę, dodaj do mąki i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mieszaj, aż się pokruszy. Przełóż większość ciasta na blachę do pieczenia. Na wierzch ułożyć farsz gruszkowo-dżemowy, przykryć resztą ciasta. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po upływie tego czasu wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto na kolejne 7 minut.