Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tego przepisu bakalie na pewno nie opadną. Bakalie do ciasta możecie dodać według swoich upodobań.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1579
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4768
Polecam.
Odsłon: 105
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7264
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1579
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4768
Polecam.
Odsłon: 105
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7264
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, odmierzamy jedną łyżkę do oprószenia. Bakalie płuczemy w gorącej wodzie i osuszamy. Następnie zasypujemy łyżką mąki i dokładnie obtaczamy. Miękkie masło miksujemy na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Stopniowo do masy dodajemy po jednym jajku. Cały czas miksując na małych obrotach dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Połączoną masę miksujemy na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Na koniec dodajemy bakalie i ponownie chwilę miksujemy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy przez 15 min, następnie zmniejszamy do 180 C i pieczemy przez kolejne 45 min. Ciasto wyjmujemy z formy dopiero po 15 min. Smacznego.