Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik, który posmakuje każdemu
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Masło z miodem rozpuścić w rondelku. Do miski wsypać pozostałe składniki na ciasto, dodać roztopione masło z miodem, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić na ok 2 h do lodówki. Po tym czasie wyjąć i podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć na blachę i piec ok 15 min, tak samo postąpić z 2 i 3 częścią. Przygotować krem: do połowy szklanki wlać mleko, resztę wlać do rondelka i zagotować. W szklance wymieszać z mlekiem budynie oraz cukier, wlać do gotującego się mleka, mieszać. Potem wystudzić. Masło zmiksować na gładką masą, dodawać po 1 łyżce budyniu i miksować. Ne jeden placek wyłożyć połowę kremu budyniowego, przykryć drugim plackiem, znów wyłożyć budyń i przykryć ostatnim plackiem. Posypać cukrem pudrem.