Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik, który posmakuje każdemu
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2093
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 360
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 785
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17248
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2093
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 360
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 785
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17248
Składniki
Masło z miodem rozpuścić w rondelku. Do miski wsypać pozostałe składniki na ciasto, dodać roztopione masło z miodem, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić na ok 2 h do lodówki. Po tym czasie wyjąć i podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć na blachę i piec ok 15 min, tak samo postąpić z 2 i 3 częścią. Przygotować krem: do połowy szklanki wlać mleko, resztę wlać do rondelka i zagotować. W szklance wymieszać z mlekiem budynie oraz cukier, wlać do gotującego się mleka, mieszać. Potem wystudzić. Masło zmiksować na gładką masą, dodawać po 1 łyżce budyniu i miksować. Ne jeden placek wyłożyć połowę kremu budyniowego, przykryć drugim plackiem, znów wyłożyć budyń i przykryć ostatnim plackiem. Posypać cukrem pudrem.