Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik, który posmakuje każdemu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4578
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4578
Składniki
Masło z miodem rozpuścić w rondelku. Do miski wsypać pozostałe składniki na ciasto, dodać roztopione masło z miodem, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić na ok 2 h do lodówki. Po tym czasie wyjąć i podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć na blachę i piec ok 15 min, tak samo postąpić z 2 i 3 częścią. Przygotować krem: do połowy szklanki wlać mleko, resztę wlać do rondelka i zagotować. W szklance wymieszać z mlekiem budynie oraz cukier, wlać do gotującego się mleka, mieszać. Potem wystudzić. Masło zmiksować na gładką masą, dodawać po 1 łyżce budyniu i miksować. Ne jeden placek wyłożyć połowę kremu budyniowego, przykryć drugim plackiem, znów wyłożyć budyń i przykryć ostatnim plackiem. Posypać cukrem pudrem.