Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto z owocami, pyszne i nigdy nie wychodzące z mody. Przypomina mi się moje dzieciństwo i wizyty u babci na wsi. Cudowne, beztroskie chwile i smak ciasta z owocami. Tego się nigdy nie zapomina. I właśnie u mnie taki mały powrót do przeszłości w wersji z truskawkami z racji aktualnego sezonu truskawkowego. Przepis pochodzi z '' Kuchni Polskiej".
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 196
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 522
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 196
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 522
Składniki
Wykonanie: 1.Masło utrzeć, dodając kolejno cukier, żółtka i cukier waniliowy. 2.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka. 3.Delikatnie wymieszać i włożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy lub wyłożonej papierem do pieczenia. 4.Na wierzchu dosyć gęsto wyłożyć truskawki. 5.Piec około 1 godziny w temp.180°C lub do tzw. suchego patyczka.