Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto z owocami, pyszne i nigdy nie wychodzące z mody. Przypomina mi się moje dzieciństwo i wizyty u babci na wsi. Cudowne, beztroskie chwile i smak ciasta z owocami. Tego się nigdy nie zapomina. I właśnie u mnie taki mały powrót do przeszłości w wersji z truskawkami z racji aktualnego sezonu truskawkowego. Przepis pochodzi z '' Kuchni Polskiej".
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Składniki
Wykonanie: 1.Masło utrzeć, dodając kolejno cukier, żółtka i cukier waniliowy. 2.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka. 3.Delikatnie wymieszać i włożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy lub wyłożonej papierem do pieczenia. 4.Na wierzchu dosyć gęsto wyłożyć truskawki. 5.Piec około 1 godziny w temp.180°C lub do tzw. suchego patyczka.