Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, lekko chrupiące ciastka. Z podanych proporcji wychodzi nich całkiem sporo. Można je obtoczyć w migdałach, czekoladzie, wiórkach kokosowych, sezamie czy orzechach i za każdym razem będą miały nieco inny smak. Bardzo, bardzo serdecznie polecam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Składniki
Czekoladę zetrzeć na tarce. Migdały zmielić na drobno. Do miski przełożyć pokrojone na kawałki masło. Dodać jajka, cukier i cukier waniliowy. Ucierać mikserem, aż do połączenia składników. Powoli dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i nadal ucierać. Na końcu wlać olej i połączyć go z całą masą. Ciasto musi być lekko klejące i bez trudu powinno się z niego robić kuleczki. Gdyby było za rzadkie dosypać nieco mąki. Kuleczki obtaczać w zmielonych migdałach i czekoladzie. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w pewnych odstępach. Jest to konieczne, gdyż w czasie pieczenia ciastka ulegają spłaszczeniu.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 15-17 minut.