Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierniki warto przygotować dwa tyg przed swiętami żeby na same świeta zajadac sie takimi pysznymi piernikami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Mąke przesiewamy do miski, następnie dodajemy wszystkie składniki sypki oraz jajko, masło i miód. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem z koncówkami do ciasta lub ręką. wyrobione ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkowujemy ale nie za cienko, pierniczki podczas pieczenia urosna. Musimy wykroić z ciasta foremka kształt dowolny, i tak postepujemy z cała ilością ciasta. Gotowe pierniczki wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut temp 180 stopni. wychodzi 3 blachy pierniczków. Po wystudzeniu pierników możemy już dekorować lukrem i posypką. Odstawić w chłodne miejsce na dwa tyg po tym czasie są przepyszne. Polecam