Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierniki warto przygotować dwa tyg przed swiętami żeby na same świeta zajadac sie takimi pysznymi piernikami.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 717
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3007
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 538
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 717
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3007
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 538
Składniki
Mąke przesiewamy do miski, następnie dodajemy wszystkie składniki sypki oraz jajko, masło i miód. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem z koncówkami do ciasta lub ręką. wyrobione ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkowujemy ale nie za cienko, pierniczki podczas pieczenia urosna. Musimy wykroić z ciasta foremka kształt dowolny, i tak postepujemy z cała ilością ciasta. Gotowe pierniczki wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut temp 180 stopni. wychodzi 3 blachy pierniczków. Po wystudzeniu pierników możemy już dekorować lukrem i posypką. Odstawić w chłodne miejsce na dwa tyg po tym czasie są przepyszne. Polecam