Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierniki warto przygotować dwa tyg przed swiętami żeby na same świeta zajadac sie takimi pysznymi piernikami.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6660
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6660
Składniki
Mąke przesiewamy do miski, następnie dodajemy wszystkie składniki sypki oraz jajko, masło i miód. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem z koncówkami do ciasta lub ręką. wyrobione ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkowujemy ale nie za cienko, pierniczki podczas pieczenia urosna. Musimy wykroić z ciasta foremka kształt dowolny, i tak postepujemy z cała ilością ciasta. Gotowe pierniczki wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut temp 180 stopni. wychodzi 3 blachy pierniczków. Po wystudzeniu pierników możemy już dekorować lukrem i posypką. Odstawić w chłodne miejsce na dwa tyg po tym czasie są przepyszne. Polecam