Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lukier, który sprawdzi się do dekorowania ciast, ciasteczek, pierników lub babek. Ten lukier jest mega łatwy w przygotowaniu i dodaje super smaku deserom, które chcemy podkręcić. :)
miska, łyżka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
Składniki
1. Cukier przesiać przez sito. 2. Dodawać do cukru powoli sok z cytryny cały czas mieszając.
Początkowo polewa może mieć szarawy odcień. W miarę napowietrzenia masa bieleje. W końcu otrzymujemy jasnomleczny, matowy, plastyczny lukier. Smacznego! ;)