Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lukier, który sprawdzi się do dekorowania ciast, ciasteczek, pierników lub babek. Ten lukier jest mega łatwy w przygotowaniu i dodaje super smaku deserom, które chcemy podkręcić. :)
miska, łyżka
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99151
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 697
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13806
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99151
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 697
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13806
Składniki
1. Cukier przesiać przez sito. 2. Dodawać do cukru powoli sok z cytryny cały czas mieszając.
Początkowo polewa może mieć szarawy odcień. W miarę napowietrzenia masa bieleje. W końcu otrzymujemy jasnomleczny, matowy, plastyczny lukier. Smacznego! ;)