Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi takie lekkie i puchate ciasto,a najmłodszym najbardziej posmakuje:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Składniki
Upiec biszkopt-żółtka oddzielić od białek i,białka zmiksować z dodatkiem cukru .Dodać żółtka ,zmiksować .Wsypać przesianą mąkę z pr.do pieczenia i lekko wymieszać. Blaszkę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia ,wylac biszkopt ,dać do nagrzanego piekarnika do 180st,góra-dół i upiec na złoty kolor. Ciepły biszkopt wyjąc ,zdjąc papier i zostawić do wystudzenia. Galaretki pomarańczową i malinową rozpuścić po 200mlwrzątku. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno ,wlewać cieńkim strumieniem galaretkę malinową i zmiksować Foremkę wyścielić folią aluminiową,włożyć upieczony biszkopt i dopiero zalewać warstwami ptasiego mleczka. Wylać tężejące ptasie mleczko na biszkopt,dać do lodówki by stężało. Z drugą warstwą tak samo postąpić. Kiedy już mamy stężałe ptasie mleczko można dać na wierzch owoce,jak mamy. Zalać zimnymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 800ml wrzątku i dajemy do lodówki na kilka godz.
Smacznego życzę!