Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorow wszystkiego co z dyni :) pyszny, latwy w przygotowaniu placek z nadzieniem dyniowym (tradycyjny deser na Thanksgiving)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Kruche ciasto (sklepowe lub wlasnej roboty) rozlozyc na spod i brzegi formy (jak na tarte). Jajka zmiksowac z cukrem i przyprawami na puszysta mase.Nastepnie dodac mleko, dynie i make, wymieszac. Gotowa mase wylac na kruchy spod. Piec przez pierwsze 10 minut w temperaturze okolo 215st C a nastepnie zmiejszyc do 175stC i piec az brzegi nadzienia beda sciete, a srodek wciaz "galaretkowaty" przy poruszeniu (okolo 40min)Po upieczeniu ostudzic.Podawac z bita smietana.