Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorow wszystkiego co z dyni :) pyszny, latwy w przygotowaniu placek z nadzieniem dyniowym (tradycyjny deser na Thanksgiving)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5791
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5791
Składniki
Kruche ciasto (sklepowe lub wlasnej roboty) rozlozyc na spod i brzegi formy (jak na tarte). Jajka zmiksowac z cukrem i przyprawami na puszysta mase.Nastepnie dodac mleko, dynie i make, wymieszac. Gotowa mase wylac na kruchy spod. Piec przez pierwsze 10 minut w temperaturze okolo 215st C a nastepnie zmiejszyc do 175stC i piec az brzegi nadzienia beda sciete, a srodek wciaz "galaretkowaty" przy poruszeniu (okolo 40min)Po upieczeniu ostudzic.Podawac z bita smietana.