Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt wypełniony dżemem . zrobiony na prośbę Angeliki...
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 349
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1712
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 349
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1712
Składniki
Upiecz lekki biszkopt na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Przytnij brzegi blachy i pokrój ją na trzy równe paski .
Wymieszaj wszystkie składniki syropu ponczowego. Spróbuj i dopraw, jeśli to konieczne.
Ułóż dolny spód ciasta na blasze do pieczenia, posmaruj go połową dżemu i przykryj drugim spodem. Polej go syropem ponczowym, aż całkowicie nasiąknie. Rozsmaruj pozostały dżem na trzecim spodzie i umieść na drugim. Wstaw do lodówki, najlepiej na noc.
Przygotuj lukier – wystarczy wymieszać cukier z syropem. Następnie polej nim pozostałe kromki ponczu. Kroj je, aż lukier stężeje. W przeciwnym razie może się połamać. Możesz podawać.