Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałabym się z Wami dziś podzielić przepisem na pyszną, puszystą babkę na maślance, z dodatkiem kawałków czekolady. Jest pyszna,pięknie rośnie, zawsze wychodzi. :-) Polecam gorąco, zwłaszcza, że przepis jest tani i bardzo szybki :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1207
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1479
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1207
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1479
Składniki
Jajka ucieramy na pulchną masę wraz ze szklanką cukru.Następnie dodajemy maślankę i miksujemy. Do masy dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości.Miksujemy na gładką masę. I ciasto gotowe :-)
Pół tabliczki czekolady łamiemy na małe kawałki i dodajemy do ciasta-mieszamy.
Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.
Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.
Wyciągamy ją z formy i polewamy polewą. -pół tabliczki czekolady mlecznej wraz z łyżką masła i 3 łyżkami mleka roztapiamy nad kąpielą wodną, mieszamy.