Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałabym się z Wami dziś podzielić przepisem na pyszną, puszystą babkę na maślance, z dodatkiem kawałków czekolady. Jest pyszna,pięknie rośnie, zawsze wychodzi. :-) Polecam gorąco, zwłaszcza, że przepis jest tani i bardzo szybki :-)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19882
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 489
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6917
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243138
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19882
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 489
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6917
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243138
Składniki
Jajka ucieramy na pulchną masę wraz ze szklanką cukru.Następnie dodajemy maślankę i miksujemy. Do masy dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości.Miksujemy na gładką masę. I ciasto gotowe :-)
Pół tabliczki czekolady łamiemy na małe kawałki i dodajemy do ciasta-mieszamy.
Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.
Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.
Wyciągamy ją z formy i polewamy polewą. -pół tabliczki czekolady mlecznej wraz z łyżką masła i 3 łyżkami mleka roztapiamy nad kąpielą wodną, mieszamy.