Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19246
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19246
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Natłuść masłem dno formy do pieczenia (około 20 cm średnicy). W misce utrzyj masło z cukrem aż stanie się lekkie i puszyste. Dodaj po jednym jajku naraz, dobrze mieszając składniki. Rozgnieć banany widelcem i dodaj do miski wraz z olejkiem waniliowym. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i wsyp je do reszty składników. Połącz mąkę z masą, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do formy do pieczenia i piecz 50 minut w 180 stopniach.
Polecam dodać deserowi więcej smaku kładąc na niego cytrynowy lukier. 2 szklanki cukru pudru wymieszać z dwoma łyżkami soku z cytryny. W razie problemów z połączeniem składników ostrożnie dodawać po pół łyżeczce letniej wody.