Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18460
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7048
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30606
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29350
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18460
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7048
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30606
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29350
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Natłuść masłem dno formy do pieczenia (około 20 cm średnicy). W misce utrzyj masło z cukrem aż stanie się lekkie i puszyste. Dodaj po jednym jajku naraz, dobrze mieszając składniki. Rozgnieć banany widelcem i dodaj do miski wraz z olejkiem waniliowym. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i wsyp je do reszty składników. Połącz mąkę z masą, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do formy do pieczenia i piecz 50 minut w 180 stopniach.
Polecam dodać deserowi więcej smaku kładąc na niego cytrynowy lukier. 2 szklanki cukru pudru wymieszać z dwoma łyżkami soku z cytryny. W razie problemów z połączeniem składników ostrożnie dodawać po pół łyżeczce letniej wody.