Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ciasteczka są świetne w smaku do kawy lub herbaty, możesz zachęcić do przygotowania tych ciasteczek dzieci. Polecam i Smacznego
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12898
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12898
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4647
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę masło połączyć ze sobą i wbić jajka oraz dodać śmietanę. Połączyć ze sobą ciasto i schłodzić tak przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjąć ciasto i zacząć wałkować dość cienko, wykrawać szklanka kółka a w kółko wykrawać serduszka.Tyle samo kółek co kółek z serduszkiem. Wyłożyć na papier.Piec w temperaturze 180stopni Celsjusza .10 minut ale kontrolować żeby się nie spaliły, po wystudzeniu ciasteczek przekładać marmoladą i posypać cukrem pudrem. smacznego