Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ciasteczka są świetne w smaku do kawy lub herbaty, możesz zachęcić do przygotowania tych ciasteczek dzieci. Polecam i Smacznego
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę masło połączyć ze sobą i wbić jajka oraz dodać śmietanę. Połączyć ze sobą ciasto i schłodzić tak przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjąć ciasto i zacząć wałkować dość cienko, wykrawać szklanka kółka a w kółko wykrawać serduszka.Tyle samo kółek co kółek z serduszkiem. Wyłożyć na papier.Piec w temperaturze 180stopni Celsjusza .10 minut ale kontrolować żeby się nie spaliły, po wystudzeniu ciasteczek przekładać marmoladą i posypać cukrem pudrem. smacznego