Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ciasteczka są świetne w smaku do kawy lub herbaty, możesz zachęcić do przygotowania tych ciasteczek dzieci. Polecam i Smacznego
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę masło połączyć ze sobą i wbić jajka oraz dodać śmietanę. Połączyć ze sobą ciasto i schłodzić tak przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjąć ciasto i zacząć wałkować dość cienko, wykrawać szklanka kółka a w kółko wykrawać serduszka.Tyle samo kółek co kółek z serduszkiem. Wyłożyć na papier.Piec w temperaturze 180stopni Celsjusza .10 minut ale kontrolować żeby się nie spaliły, po wystudzeniu ciasteczek przekładać marmoladą i posypać cukrem pudrem. smacznego