Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-06-2013
Pyszne ciacho z bardzo słodką masą budyniową, i delikatnie kwaśnym musem wiśniowym, mniam!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
BISZKOPT: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części. MASA BUDYNIOWA Z KOKOSEM: W 200ml mleka rozpuszczamy budynie i mąkę. Resztę mleka z cukrem gotujemy, dodajemy budyń i mieszamy. Następnie dodajemy kokos. Masło ucieramy z żółtkiem, i dodajemy do ostudzonego budyniu - miksujemy. MASA Z WIŚNIAMI: Wiśnie zalewamy wodą, dodajemy cukier i podgrzewamy, mieszając od czasu do czasu. Gdy wiśnie zaczną się gotować, dodajemy kisiel, mieszamy aż masa zgęstnieje. Układamy następująco: biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, masa z wiśniami. Można posypać kokosem.