Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser aLa Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem tiramisu i kremem waniliowym, posypany kakao. Deser składa się z dwóch warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2159
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 840
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2159
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 840
Składniki
Kremy przygotowujemy w dwóch oddzielnych miseczkach według instrukcji która jest na opakowaniach kremów. W przygotowanym pojemniku w którym będziemy przygotowywać deser układamy na dnie nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem waniliowy. Krem waniliowy równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. Gotowy deser wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy konsumować. Deser idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!