Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser aLa Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem tiramisu i kremem waniliowym, posypany kakao. Deser składa się z dwóch warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
Kremy przygotowujemy w dwóch oddzielnych miseczkach według instrukcji która jest na opakowaniach kremów. W przygotowanym pojemniku w którym będziemy przygotowywać deser układamy na dnie nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem waniliowy. Krem waniliowy równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. Gotowy deser wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy konsumować. Deser idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!