Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. wlewamy żółtka i mieszamy do uzyskania puszystej masy. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy kakao i dalej delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do dużej formy i pieczemy ok. 35 min. w 180 stopniach. Biszkopt studzimy.Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy ser waniliowy i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 części.Czekoladę deserową łamiemy i stapiamy w kąpieli wodnej. Po przestudzeniu dajemy do masy serowej. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w małej ilości wody, gdy napęcznieje zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Żelatynę wlewamy do masy serowej. Masę serową wylewamy na biszkopt.Do drugiej części masy dodajemy rozpuszczoną w 5 łyżkach wody białą czekoladę oraz rozpuszczone we wrzątku 3 łyżki żelatyny. Wylewamy na masę ciemną i całe ciasto wstawiamy do lodówki. Ciasto można udekorować według własnego uznania np. startą czekoladą.