Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Ciasto kakaowe: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować, rozpuścić oraz ostudzić. Dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Masa serowa: Ser, cukier, margarynę, mąkę ziemniaczaną, 5 żółtek, zapach cytrynowy wymieszać ze sobą. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą; wylać 1/2 ciemnego ciasta, na to całą masę serową a na wierzch ponownie 1/2 ciasta ciemnego. Wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę 200 stopni na 60-65 min. Można posypać cukrem pudrem.