Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłkiem, bez proszku do pieczenia i oleju w cieście.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Składniki
Uwielbiam gofry ale ich skład mnie przeraża, zdrowsze jest ciasto racuchowe. Do dużej miski wbiłam jaja dodałam pokruszone drożdże i cukier, Rozmieszałam drożdże, dodałam mąkę i odpowiednia ilość wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej zupy grochowej. Dodałam pokrojone w kostkę jabłko. Misę przykrytą ściereczką odstawiłam na godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość to można robić gofry. Ciasta daje się trochę mniej- duża łyżka po środku i gofrownicy się nie dociska. Rumiane racuchogofry są gotowe do połączenia z ulubionymi dodatkami