Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłkiem, bez proszku do pieczenia i oleju w cieście.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 106
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16022
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 164
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 665
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 106
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16022
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 164
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 665
Składniki
Uwielbiam gofry ale ich skład mnie przeraża, zdrowsze jest ciasto racuchowe. Do dużej miski wbiłam jaja dodałam pokruszone drożdże i cukier, Rozmieszałam drożdże, dodałam mąkę i odpowiednia ilość wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej zupy grochowej. Dodałam pokrojone w kostkę jabłko. Misę przykrytą ściereczką odstawiłam na godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość to można robić gofry. Ciasta daje się trochę mniej- duża łyżka po środku i gofrownicy się nie dociska. Rumiane racuchogofry są gotowe do połączenia z ulubionymi dodatkami