Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłkiem, bez proszku do pieczenia i oleju w cieście.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163810
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163810
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
Uwielbiam gofry ale ich skład mnie przeraża, zdrowsze jest ciasto racuchowe. Do dużej miski wbiłam jaja dodałam pokruszone drożdże i cukier, Rozmieszałam drożdże, dodałam mąkę i odpowiednia ilość wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej zupy grochowej. Dodałam pokrojone w kostkę jabłko. Misę przykrytą ściereczką odstawiłam na godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość to można robić gofry. Ciasta daje się trochę mniej- duża łyżka po środku i gofrownicy się nie dociska. Rumiane racuchogofry są gotowe do połączenia z ulubionymi dodatkami