Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pyszne racuchy z dodatkiem jabłek .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Rozczyn Do większej miseczki wlej ciepłe mleko, dodaj pokruszone drożdże, dodaj 2 łyżki mąki i 1 łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce.
Ciasto Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj sól i wymieszaj, następnie rozczyn, resztę ciepłego mleka, jajko, cukier i cukier waniliowy. Wyrób ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 50 minut.
Do wyrośniętego ciasta dodaj obrane i pokrojone jabłka, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta, smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem .