Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach dla smakoszy kokosu, dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami, dwiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając aby się nie przypaliło. Wystudź, często mieszając. Powstanie budyń. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy 29 x 19 cm ( najlepiej z odpinanym rantem ) wyłóż herbatnikami, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu.
Na krem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Potem już tylko jemy.