Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składników. Rogaliki są szybkie i proste do zrobienia, smakują jak kruche. Wystarczy zagnieść ciasto i włożyć do lodówki. Po godzince zawijacie już rogaliki. Nadziewać można według uznania. Co kto lubi. Tym razem zrobiłam z nutellą, ale pyszne są z marmoladą, z prażonymi jabłkami, z różnego rodzaju dżemami. Za każdym razem mogą być inne
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4704
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34353
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113733
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4704
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34353
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113733
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, wysiekać z margaryna, na koniec dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Można to zrobić robotem, lub mikserem z hakami. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie, ciasto podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Na szerokim brzegu ułożyć nadzienie i zawijać rogaliki.
Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.