Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prostszego - wystarczy, że masz w domu ciasto francuskie, nutellę i jajko. Te rogaliki robi się w okamgnieniu. Spróbuj, nie pożałujesz. Są wyborne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85087
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2385
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9902
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3789
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6994
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85087
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2385
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9902
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3789
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6994
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół). Arkusz ciasta francuskiego pokrój na trójkąty (8-12 cm). Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę kremu czekoladowo-orzechowego. Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko dobrze roztrzep i pędzelkiem posmaruj każdego rogalika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.