Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jadłeś, wypróbuj przekonaj się. Ciasto na rogaliki jest na bazie twarogu z pysznym wiśniowym nadzieniem, ich smak rozpływa się w ustach a zapach roznosi się po całym domu. Idealne do filiżanki gorącej kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
1. Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem. 2. Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
3. Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła. 4. Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
5. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
6. Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca. 7. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
8. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. 9. Gotowe. 10. Smacznego.