Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna rolada do dobrej kawki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2698
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 853
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14310
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2698
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 853
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14310
Składniki
Wykonanie kremu: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w gorącym mleku. W międzyczasie utrzeć żółtka z cukrem, serkiem i bananami na gładką masę. Skropić sokiem z cytryny do smaku, połączyć z żelatyną i dokładnie wymieszać.
Wykonanie ciasta: Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Następnie całość utrzeć, wymieszać bardzo starannie z mąką, proszkiem do pieczenia. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec przez 15 minut.
Następnie zwinąć w rulon razem z papierem do pieczenia, po czym owinąć ściereczką. Po ostudzeniu, lekko rozwinąć, posmarować kremem, włożyć do środka obrane banany, delikatnie ponownie zrolować i posypać cukrem pudrem. Odstawić w chłodne miejsce, po schłodzeniu kroić w grube plastry.