Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniknęły w oka mgnieniu :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 takie rolady jak na zdjęciu :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 674
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1182
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 758
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 674
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1182
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 758
Składniki
Do miski wsypać mąkę, zrobić w środku wgłębienie, do którego rozdrobnić drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka wymieszać i odstawić na 15 min. Do miski dodać jajko i pozostałe mleko, mikserem wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i przerobić, rozwałkować ciasto na prostokąt, posmarować dżemem i posypać rodzynkami i żurawiną. Ciasto zwinąć w roladę. Gdyby rolada wyszła dłuższa od najdłuższej foremki jaką mamy to można ją przeciąć na pół i przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego