Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nietypowa rolada z ciasta francuskiego. Bardzo szybka do zrobienia, ale w smaku bardzo dobra.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta, posmarować go roztrzepanym jajkiem, dosyć sporo. Na posmarowane ciasto francuskie posypać cynamon, na całości. Na posypany cynamon posypać brązowy cukier. Następnie rozłożyć jabłka starte na grubych oczkach. Zwinąć ciasto francuskie w rulon. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, koniec ciasta położyć na spodzie, tak aby się nie rozwinęło podczas pieczenia. Wierzch ciasta posmarować znowu roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO !!!