Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nietypowa rolada z ciasta francuskiego. Bardzo szybka do zrobienia, ale w smaku bardzo dobra.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 817
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 817
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta, posmarować go roztrzepanym jajkiem, dosyć sporo. Na posmarowane ciasto francuskie posypać cynamon, na całości. Na posypany cynamon posypać brązowy cukier. Następnie rozłożyć jabłka starte na grubych oczkach. Zwinąć ciasto francuskie w rulon. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, koniec ciasta położyć na spodzie, tak aby się nie rozwinęło podczas pieczenia. Wierzch ciasta posmarować znowu roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO !!!