Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 278
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 278
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Składniki
Masa kakaowa: Herbatniki mielimy na drobny pył. Masło, kakao, mleko i cukier podgrzewamy na wolnym ogniu, mieszając, do momentu aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Gorącą masę przelewamy do zmielonych herbatników i dobrze mieszamy, dodajemy rum. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.
Masa: Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, następnie wsypać wiórki kokosowe i zmiksować do połączenia składników.
Na folii rozwałkować ciemną masę na duży prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na to rozsmarować masę kokosową. Zwinąć ciasno roladę. Włożyć do lodówki na 2 godziny.