Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13175
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2532
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4633
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13175
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2532
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4633
Składniki
Masa kakaowa: Herbatniki mielimy na drobny pył. Masło, kakao, mleko i cukier podgrzewamy na wolnym ogniu, mieszając, do momentu aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Gorącą masę przelewamy do zmielonych herbatników i dobrze mieszamy, dodajemy rum. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.
Masa: Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, następnie wsypać wiórki kokosowe i zmiksować do połączenia składników.
Na folii rozwałkować ciemną masę na duży prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na to rozsmarować masę kokosową. Zwinąć ciasno roladę. Włożyć do lodówki na 2 godziny.