Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada marchewkowa:)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 309
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2335
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 444
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 865
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 309
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2335
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 444
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 865
Składniki
Blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papierze rozprowadzam 1 łyżkę oleju.
Jaja ubijam 4 minuty, aż będą puszyste, a następnie dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier cały czas ubijając. Na końcu dodaję 1,5 łyżki oleju i jeszcze chwilę ubijam.
Do masy wsypuję suche składniki: przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i imbir. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie dodaję marchewkę, którą odciskam lekko w dłoni z soku i ponownie mieszam.
Ciasto przelewam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 17 minut (opcja góra - dół).
Na stole rozkładam papier do pieczenia i przekładam na niego gorącą roladę wyjętą z piekarnika. Górną część papieru delikatnie odrywam (dzięki olejowi nie będzie z tym problemu) i ciasto roluję za pomocą dolnego papieru do pieczenia wzdłuż dłuższego boku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Przygotowuję krem: wszystkie podane składniki ubijam (przynajmniej 3 minuty)
Ciasto odrolowuje, smaruję kremem z serka Philadelfia i z powrotem roluję. Wkładam na kilka godzin do lodówki, żeby stężało. Smacznego!