Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada marchewkowa:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 118
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8692
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 118
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8692
Składniki
Blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papierze rozprowadzam 1 łyżkę oleju.
Jaja ubijam 4 minuty, aż będą puszyste, a następnie dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier cały czas ubijając. Na końcu dodaję 1,5 łyżki oleju i jeszcze chwilę ubijam.
Do masy wsypuję suche składniki: przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i imbir. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie dodaję marchewkę, którą odciskam lekko w dłoni z soku i ponownie mieszam.
Ciasto przelewam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 17 minut (opcja góra - dół).
Na stole rozkładam papier do pieczenia i przekładam na niego gorącą roladę wyjętą z piekarnika. Górną część papieru delikatnie odrywam (dzięki olejowi nie będzie z tym problemu) i ciasto roluję za pomocą dolnego papieru do pieczenia wzdłuż dłuższego boku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Przygotowuję krem: wszystkie podane składniki ubijam (przynajmniej 3 minuty)
Ciasto odrolowuje, smaruję kremem z serka Philadelfia i z powrotem roluję. Wkładam na kilka godzin do lodówki, żeby stężało. Smacznego!