Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada marchewkowa:)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85255
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2549
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4002
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7115
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85255
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2549
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4002
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7115
Składniki
Blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papierze rozprowadzam 1 łyżkę oleju.
Jaja ubijam 4 minuty, aż będą puszyste, a następnie dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier cały czas ubijając. Na końcu dodaję 1,5 łyżki oleju i jeszcze chwilę ubijam.
Do masy wsypuję suche składniki: przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i imbir. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie dodaję marchewkę, którą odciskam lekko w dłoni z soku i ponownie mieszam.
Ciasto przelewam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 17 minut (opcja góra - dół).
Na stole rozkładam papier do pieczenia i przekładam na niego gorącą roladę wyjętą z piekarnika. Górną część papieru delikatnie odrywam (dzięki olejowi nie będzie z tym problemu) i ciasto roluję za pomocą dolnego papieru do pieczenia wzdłuż dłuższego boku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Przygotowuję krem: wszystkie podane składniki ubijam (przynajmniej 3 minuty)
Ciasto odrolowuje, smaruję kremem z serka Philadelfia i z powrotem roluję. Wkładam na kilka godzin do lodówki, żeby stężało. Smacznego!