Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada marchewkowa:)
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1153
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1144
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2353
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2436
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1091
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1153
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1144
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2353
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2436
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1091
Składniki
Blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papierze rozprowadzam 1 łyżkę oleju.
Jaja ubijam 4 minuty, aż będą puszyste, a następnie dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier cały czas ubijając. Na końcu dodaję 1,5 łyżki oleju i jeszcze chwilę ubijam.
Do masy wsypuję suche składniki: przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i imbir. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie dodaję marchewkę, którą odciskam lekko w dłoni z soku i ponownie mieszam.
Ciasto przelewam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 17 minut (opcja góra - dół).
Na stole rozkładam papier do pieczenia i przekładam na niego gorącą roladę wyjętą z piekarnika. Górną część papieru delikatnie odrywam (dzięki olejowi nie będzie z tym problemu) i ciasto roluję za pomocą dolnego papieru do pieczenia wzdłuż dłuższego boku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Przygotowuję krem: wszystkie podane składniki ubijam (przynajmniej 3 minuty)
Ciasto odrolowuje, smaruję kremem z serka Philadelfia i z powrotem roluję. Wkładam na kilka godzin do lodówki, żeby stężało. Smacznego!