Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada z czerwonymi porzeczkami. Do wykonania w kilka minut plus pieczenie. Kwaśne owoce zatopione w słodkim cieście. Bardzo polecam.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67432
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67432
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier trzcinowy i waniliowy i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów, dodajemy żółtka i wodę i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Posypujemy oczyszczonymi, umytymi i dokładnie osuszonymi porzeczkami.
Ciasto pieczemy około 15-20 minut w temperaturze oko 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Następnie jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę. Studzimy.
Oprószamy cukrem pudrem, kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.