Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada z czerwonymi porzeczkami. Do wykonania w kilka minut plus pieczenie. Kwaśne owoce zatopione w słodkim cieście. Bardzo polecam.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4813
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4755
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44662
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 329
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4813
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4755
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44662
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 329
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier trzcinowy i waniliowy i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów, dodajemy żółtka i wodę i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Posypujemy oczyszczonymi, umytymi i dokładnie osuszonymi porzeczkami.
Ciasto pieczemy około 15-20 minut w temperaturze oko 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Następnie jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę. Studzimy.
Oprószamy cukrem pudrem, kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.