Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne ciasto drożdżowe
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Składniki
Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj drożdże, 2 łyżki. cukier, 0,5 łyżeczki. sól, 5 łyżek mąki i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać do ciasta. Dodać roztopione masło, mąkę i zagnieść ciasto. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut. Uformować bułki z nadzieniem makowo-jabłkowym, wierzch posmarować żółtkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.